Cakepops

Cakepops zijn cakeballetjes op een stokje. Ze zijn leuk om uit te delen want ze zien er vrolijk uit.

Wat heb je nodig:

1. Cake (Zelf bakken of gewoon uit de winkel. Het maakt niet uit hoe groot)

2. Jam (botercrème kan ook)

3. Lollystokjes (of satéprikkers (wel moeilijker))

4. Gesmolten chocola (hoeft niet getempeerd) 

5. Versieringen (denk aan: hagelslag, minimarshmallows en andere lekkere en sierlijke dingen)

6. Kom of schaal

Wat moet je doen:

Begin met de cake te verkruimelen in de kom. Je kunt twee stukken cake pakken en die dan tegen elkaar wrijven. Het is niet erg als je je handen vies maakt. Hierna doe je de jam erbij. Het maakt niet zoveel uit hoeveel. Wat je lekker vind. Je moet in elk geval er balletjes van kunnen maken. Kneed de jam er goed doorheen met je handen zodat er een soort van deeg ontstaat. Nu kun je er balletjes van maken. Je mag zelf weten hoe groot.

Laat nu de balletjes ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.

 Je kunt tijdens het opstijven je chocolade smelten. Hoe dit moet kun je zien onder het kopje chocola aan de linker kant in het menu. Na de 30 minuten haal je de balletjes weer uit de koelkast. Steek nu één voor één een stokje in de gesmolten chocolade en steek hem tot ongeveer in de helft van een balletje. Herhaal dit totdat je stokjes op balletjes op zijn. Doe ze nu weer 15 minuten in de koelkast om de chocolade hard te maken.

Nu kan het leuke maar ook moeilijke werk beginnen. Haal de balletjes met de stokjes weer uit de koelkast. Nu kun je ze één voor één in de gesmolten chocolade dopen. Doe dit heel erg voorzichtig! De balletjes vallen namelijk heel erg snel van hun stokje. Het is niet erg als er een paar mislukken. Die kun je lekker opeten ;-). Na het dopen van een balletje moet je snel de versiering erop doen. Dit gietend, plakkend, of dippend. Dit hangt af van de versieringen. Doe dit bij alle balletjes. Nu heb je cakepops!

Het is handig en leuk om ze in een stuk piepschuim te prikken. Zo blijven beter ze staan en kan je ze mooi serveren.