Chocolate chip cookies

 
Deze lekkere koekjes hebben stukjes chocola en walnoot. Ze zijn makkelijk en snel te maken. Uit dit recept komen veel koekjes, het hangt ervan af hoe groot je ze maakt. De bereidingstijd is ongeveer 30 minuten. (20 minuten beslag + 10 minuten bakken)
 

Wat heb je nodig:

1. Beslagkom
 
2. Garde, keukenmachine of mixer
 
3. Oven
 
4. Lepel
 
5. Bakplaat met bakpapier
 
6. 225 gram boter
 

7. 200 gram kristalsuiker

8. 225 gram basterdsuiker

9. 2 eieren

10. 2 theelepels vanille-extract

11. 375 gram bloem

12. 1 theelepel bakpoeder

13. zout

14. pure chocolade (in stukjes gehakt, hoeveelheid naar smaak)

15. walnoten (ook in stukjes gehakt en de hoeveelheid naar smaak)

16. Mes

 

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius. Als de chocolade en de walnoten nog niet gehakt zijn, hak ze dan nu. Je kunt hiervoor het mes gebruiken. Pas op voor je vingers!
Zorg ervoor dat de boter zacht is, je kan hem even in de magnetron stoppen. Meng daarna de boter, de kristalsuiker en de bruinebasterdsuiker tot een gladde massa met een mixer, garde of keukenmachine in de beslagkom. 
Klop de eieren één voor één door het mengsel heen. Roer hierna het vanille-extract erdoorheen. Doe nu een halve theelepel zout en het bakpoeder in de beslagkom en mix het er doorheen. Roer nu de bloem erdoorheen. Dit kan je het beste doen door eerst de bloem er doorheen te roeren met een lepel en daarna pas te mixen. Zo stuift niet al het meel op en blijft alles schoon. Hierna roer je de chocolade stukjes en de walnoten met een lepel er goed doorheen. Zorg ervoor dat ook de randjes en de bodem goed geroerd wordt. 
Nu heb je twee opties. Je kunt nu namelijk gewoon met een lepel beslag op de bakplaat scheppen. Zo krijg je hele grote en niet nette koekjes. Het kan zijn dat als er een te grote hoeveelheid beslag op de bakplaat komt de koekjes niet goed gaar worden en de koekjes aan elkaar vast bakken. Op de foto kan je goed zien hoe je het niet moet doen. De hompjes deeg liggen te dicht bij elkaar en zijn te groot. 
Hoe je het ook kan doen is op de volgende foto te zien. Met handen zijn er mooie balletjes gevormd en die zijn een beetje plat gedrukt. Ook liggen de koekjes ver genoeg van elkaar af zodat ze niet aan elkaar vast bakken. Op deze manier krijg je mooie ronde koekjes. 
 
Heb je nog beslag over? Maak gewoon een volgende lading! Als de koekjes de oven uitkomen kan je ze het beste nog even laten afkoelen.
 
Eet smakelijk!