Chocolademelk blokjes
Met deze blokjes van Chocola kan je gemakkelijk heerlijke chocolademelk maken! Voor iedereen lekker, makkelijk te maken en te gebruiken! Dit recept is voor 5 tot 6 blokjes.
Wat heb je nodig:
1. Chocolade 120 gram
2. Poedersuiker 40 gram
3. Kom die hittebestendig is
4. Stokjes of lepeltjes
5. Kleine rubberen cupjes of smalle beker (de bekers moeten aan de onderkant smaller zijn dan aan de bovenkant)
6. Lepel
7. Koelkast
Als je het wil gaan opeten, heb je ook nodig:
8. Melk
9. Fornuis of magnetron
10. Mok
Wat moet je doen:
Breek de chocolade in stukjes en smelt het au-bain marie. Als je niet weet hoe dit moet kijk dan in het keuzemenu onder het kopje "Chocola", daar staat het mooi uitgelegd.
Zodra de chocola geheel gesmolten is haal je de kom van het vuur. Nu voeg je al roerend beetje bij beetje de poedersuiker toe. In het mengsel moet straks een lepel overeind blijven staan. Probeer dat nu ook af en toe. Lukt het niet? Voeg dan nog een beetje poedersuiker toe. Lukt het wel? Dan is hij klaar voor de volgende stap!
Vul nu met het chocolademengsel de cupjes. Steek er dan een lepel in. Als je het leuk vindt kan je er ook nog wat versiersels bij doen: denk aan hagelslag, poedersuiker, vlokken en andere leuke en lekkere dingen. Noten en marshmellows zijn ook prachtig. Steek nu een lepel in het cupje en zet hem in de koelkast. Kijk om dat tien minuten of het mengsel al hard geworden is.
Na het hard worden moet je de blokken weer uit de koelkast halen. Haal voorzichtig de blokken eruit. Ze zijn klaar!
Als je de overheerlijke chocoladeblokken wil gaan gebruiken moet je ze in een mok met warme melk steken en de chocola laten smelten,. Als je roert gaat het sneller en dit is dan ook zeer aan te raden! Drink smakelijk!