Figuurtjes

Om leuke chocolade figuurtjes te maken, moet je de chocola eerst bewerken. Dat noemt men temperen. Als dit niet gebeurd dan blijft de chocola heel erg lang zacht en smelt het meteen als je het vastpakt. Hoe je de chocola perfect kan temperen zie je onder het kopje chocola. Nu gaan we uitleggen hoe je leuke figuurtjes en vormpjes van chocola kunt maken.

Wat heb je nodig:

1. Getempeerde chocolade

2. Spuitzak

3. Bakpapier

Wat moet je doen:

Vul de spuitzak met de bewerkte chocolade. Als je geen goede spuitzak hebt kan je ook een snoepzak gebruiken. Het nadeel is dat hij afgeeft aan je vingers. Verder werkt het perfect. De spuitzak is het handigst als het puntje er nog niet vanaf is. Als je de chocolade erin giet, rol de randen dan even om zodat je vingers niet heel erg vies worden. Is hij goed genoeg gevuld, dan rol je de rand weer terug. Je kunt het beste meteen alle chocolade erin doen want het wordt heel erg snel hard. Dan kan je beginnen met de figuurtjes spuiten.

 

 Zo is de spuitzak klaar om te spuiten. Knip een heel klein stukje van de spuitzak van de onderkant af zodat de chocolade er nu uit kan. Nu kan de pret echt beginnen. Maak je figuurtjes niet al te klein en niet te dun, zo breken ze namelijk heel erg snel en is een kans op mislukken erg groot. Spuit de figuurtjes op een bakpapiertje, dan krijg je ze het beste ervan af.

 

Als je klaar bent moet je de chocolade laten drogen. Het maakt niet uit hoelang, maar voordat je ze ervan af haalt moet je nog even voelen of ze echt helemaal hard zijn. Dit 'harden' duurt bij goed getempeerde chocolade niet lang. Circa 5 minuten.

Haal ze er voorzichtig vanaf door het bakpier er onderuit te trekken. 

 

 En voila! Leuke figuurtjes! Je kunt verschillende namen maken. Wij hebben als voorbeeld de namen Lotte en Marijn gemaakt. Ze zijn leuk voor verjaardagen.