Smelten
Het is natuurlijk handig om te weten hoe je chocolade moet smelten. Het kan op verschillende manieren. Deze manier heet au bain-marie. Het is erg snel en makkelijk om te doen.
Wat heb je nodig:
1. Pannetje
2. Hittebestendige schaal (groter dan het pannetje zodat hij in het pannetje kan hangen)
3. Water
4. Chocolade
5. Fornuis
6. Lepel, pollepen of iets anders waarmee je kan roeren
Wat moet je doen:
Vul het pannetje met water. Breek de chocolade in stukjes. Zet het pannetje op het fornuis en zet het vuur aan. Hang nu de schaal in het pannnetje met water. Zorg ervoor dat de schaal het water net niet aanraakt. Doe de chocolade in de schaal. Roer de chocolade met een lepel totdat het helemaal gesmolten is. Zet het vuur uit en haal de schaal van het pannetje af. Als de schaal nog heet is, is het handig om overhandschoenen of een theedoek te gebruiken.